Bir koyunda invasiv tipte ocular squamous cell carcinoma olgusu - Durgun, Taner; Yaman, İhsan; Karabulut, Enis (My University, 1998)
Dört yaşında Akkaraman ırkı koyuiıdâ, sağ gözün palpebra tertia'sı, palpebral konjunktivalar, göz kapaklarının derisi ve angulus' oculi medialis'in önündeki deride, sert, sapsız tümöral kitle saptandı. Rompun premedikasyonu ve lokal anestezi ile tümörün total Ğkstirpasyonu yapıldı. Histopatolojik muayenede tümörün invasiv tipte ocular squamous cell carcinoma olduğu ortaya konuldu.
Keywords: Histopatoloji; neoplazma; koyun; teşhis; karsinom; gözler