2-ARİL AMİNOİMİDAZOLİNLERİN MİKRODALGA DESTEKLİ SENTEZİ - GENÇ, MURAT (Fırat Üniveristesi, 2004)
Yüksek Lisans Tezi 2-ARIL AMINOIMIDAZOLINLER'IN MİKRODALGA DESTEKLİ SENTEZİ Murat Genç Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Anabilim Dalı 2004; Sayfa: 51 Bu çalışmada metil N-ariltiyokarbamatlar ve dimetil N-arilditiyokarboimidat bileşikleri aromatik aminlerin karbon disülfür, metil iyodür ve sodyum hidroksit ile reaksiyonundan sentezlendi. 2-Aril aminoimidazolin bileşiklerinin sentezi mikrodalga radyasyon şartlarında gerçekleştirildi. [1,3,4] - tiyadiazol sübstitüe 2-aril aminoimidazolinler'in N-benzil türevleri, [l,3,4]-tiyadiazol sübstitüe aril aminoimidazolinle'rin 2-klor-benzilklorür'le bazik ortamda sentezlendi. Sentezlenen bileşikler FT-ER. ve 'H-NMR teknikleri kullanılarak karekterize edildi. Anahtar Kelimeler: Metil N-ariltiyokarbamatlar, dimetil N-arilditiyokarboimidatlar, 2-arilamino-2- imidazolin, mikrodalga radyasyon, çözücüsüz sentez. X
Microwave assisted synthesis of 2-aryl aminoimidazolines
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Kimya; Chemistry