ANTİK DÜNYAYI FETHEDEN ORDU (BÜYÜK İSKENDER’İN ORDUSU ÜZERİNE BAZI BİLGİLER) - Yılmaz, Cuma Ali (My University, 2017)
Büyük İskender, antik dünyanın en büyük askeri dehalarından biri olarak düşünülür. O zamanlar keşfedilendünyanın neredeyse yarısını ele geçirerek, sınırları Makedonya’dan Hindistan’a uzanan büyük bir imparatorlukkurdu. Sınırlarını genişletmek için giriştiği bütün savaşlardan zaferle çıkmıştı. Büyük İskender, bu başarısının büyükkısmını ordusuna borçluydu. Çalışmanın amacı Büyük İskender’in başarısında ordusunun etkisini saptamaktır.Bu çalışmada Büyük İskender’in hayatı hakkında bilgi verildikten sonra ordusu, ordugâhı, savaş taktiğikonularına değinildi. Makalenin sonunda, çalışma değerlendirilip bir sonuçla özetlendi.
Keywords: Tarih