Venturini Kontrol Algoritmasını Kullanan Matris Konverterin Tasarımı, Modellenmesi ve Uygulaması - Çalışkan, Abuzer; Ünal, Sencer; Orhan, Ahmet (My University, 2018)
Bu makalede, Venturini kontrol algoritmasını kullanan üç fazlı matris konverterin tasarımı modellenmesi veuygulaması incelenmiştir. Bu algoritma kontrol edilebilir bir giriş yerdeğiştirme faktörü ve sınırsız büyüklükteçıkış frekansı sağlar. Bu amaçla Venturini kontrol algoritmasını kullanan 3-fazlı matris konverterinMatlab/simulink modeli ve deneysel çalışma düzeneği gerçekleştirilmiştir. Farklı çıkış frekansı değerlerine bağlıolarak Matris konverterin benzetim ve deneysel sonuçları karşılaştırmalı olarak verilmiştir.
Keywords: Mühendislik; Elektrik ve Elektronik; Bilgisayar Bilimleri; Yazılım Mühendisliği; Bilgisayar Bilimleri; Teori ve Metotlar