MİZAH DİLİ BAĞLAMINDA POLİS KONULU FIKRALAR - ÖZMEN, FERHAT (Fırat Üniveristesi, 2012)
Mizah Dili Bağlamında Polis Konulu Fıkralar adlı çalışmada polislerin yer aldığı fıkra metinleri ve Emniyet Teşkilatında yaşanan mizahi olaylar, iletişim türlerine göre tasnif edilerek değerlendirilmiş ve çatışma nedenleri analiz edilmiştir. Bununla birlikte televizyonda ve gazetelerde karşımıza çıkan polisle ilgili yaşanmış komik olaylar, mizah penceresi etrafında ele alınmıştır. Kimi karikatüristlerin polisler hakkında çizimleri ve anket sonrası elde ettiğimiz fıkra benzeri anılar tahlil edilip, polis- vatandaş ilişkisinde ortaya çıkan problemler tespit edilmeye çalışılmıştır.Metinlerdeki polis-toplum ilişkisi, polis imajının nasıl olduğu, polisin vatandaşla iletişime geçerken nelere dikkat etmesi gerektiği, polisin halktan beklentisi, halkın polisten beklentisi ve değerlere uymadaki hatalarımızın neler olduğu ortaya konmuştur. Her maddede metinler ayrı ayrı analiz edilerek gülmeceyi doğuran dil oyunları gösterilmiştir.Anahtar Kelimeler: Mizah Dili, Fıkra, Polis, Gülme

In this study called the police themed jokes in the context of language of humor, joke texts which police themed jokes and in the Security Organization experienced humorous events have been determined. Classified according to communication types and have been evaluated. In addition, funny events lived about police on television and in newspapers have been evaluated in accordance with humor. By analyzing drawings by some cartoonists about the cops and after a survey obtained from a clause similar to memories, problems that emerge from police - citizen relationships are tried to be determined.In the text to the police-community relations, the image of the police, when citizens and police contact what the police needs to give attention,poice expectation from the people and public expectaions from the police and faults in meeting values has been revealed. In each article texts that give rise to language humor are shown by analyzing separately.Key Words: The Language of Humor, Joke, Police , Laughter
Police themed jokes in the context of the language of humor
Keywords: Türk Dili ve Edebiyatı