ATOM MOLEKÜL ETKİLEŞMELERİNİN ZAMANDAN BAĞIMSIZ KUANTUM METODU İLE İNCELENMESİ - ARSLAN, FARUK (Fırat Üniveristesi, 2013)
Bu tez çalışmamda zamandan bağımsız kuantum metodu kullanılarak F + DCl reaksiyonu için toplam reaksiyon ihtimaliyetleri, tesir kesitleri ve reaksiyon hız sabitleri hesaplandı. Bu tür kuantum mekaniksel büyüklüklerin hesaplanması atom ? molekül saçılmaları hakkında bilgi verir. Elde edilen kuantum mekaniksel sonuçlar literatürdeki ilk teorik sonuçlar olması açısından herhangi bir karşılaştırma yapılmamıştır.

In this master thesis, total reaction probability, cross sections and reaction rate coefficients have been calculated for the reaction of F + DCl by using a time-independent quantum method. This kind of calculation of quantum mechanical quantities gives information about atom - molecule scattering. The obtained quantities are the first theoretical results in the literature and has not been compared with any available data.
Investigation of atom-molecule interactions with time-independent quantum method
Keywords: Fizik ve Fizik Mühendisliği