VİTAL CUİNET'E GöRE KARADENiZ BöLGESINiN NüFUSU - Tellioğlu, İbrahim (Fırat University, 1998)
Vital Cuinet'in eseri, Türkiye üzerine hazırlanıınş ilk dini coğrafya çalışması olmakla birlikte, aynı zamanda Türkiye'nin etnik mozaik olduğu teorilerinin de ilk olarak ortaya atıldığı eserdir. Avrupa'da La Turquie D'Asie ile temeli atılan inanç coğrafyası çalışmalarmda Anadolu' nun nüfusu hakkında başlayan tartışmalar ve iddialar, bu ekolün son temsilcisi Peter Andrews'in eserinde Türkiye'de 42 etnik grup olduğu safhasına kadar varmıştır.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları