Elazığ katı atık depolama alanında oluşan sızıntı suyunun kirlilik yükünün belirlenmesi - Işık, Hilal Arslanoğlu; Koçer, Nacar Nilüfer (My University, 2002)
Sızıntı suyu endüstriyel ve evsel atıksulara göre daha değişken olup, daha fazla kirlilik yüküne sahiptir. Sızıntı suyu karakterizasyonu; katı atık muhtevası, katı atığın ayrışma fazları, pH, redoks potansiyeli, iklim şartları, depolama alanı tasarımi, işletilmesi ve depo yaşına göre farklılıklar göstermektedir. Bu çalışmada; Elazığ katı atık depolama alanında önemli bir kirlilik yükü oluşturan sızıntı suyunun; ağır metal, organik madde, katı madde, azot, fosfor ve klorür konsantrasyonları belirlenmiştir. Bu amaçla; Elazığ Kenti katı atık depolama alanından Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran 2001 dönemi boyunca beş farklı noktadan numune alınarak analizlenmiştir. Böylece; Elazığ kenti katı atık depolama alanında oluşan sızıntı suyunun karakterizasyonu belirlenmiştir.
Keywords: Çevre Bilimleri; İstatistik ve Olasılık