Cu alaşımı yüzeyine GTA yöntemiyle alaşımlanan (Fe, MN) tabakasının mikroyapı ve sertlik üzerine etkisinin incelenmesi - Yüksel, Erkan; Özel, Serkan (My University, 2005)
Bu çalışmada, çok alaşımlı Cu yüzeyinde GTA yöntemi kullanılarak farklı mikro yapı ve sertliğe sahip katmanlar oluşturulmuştur. Numunelerin yüzeyinde 9 g ve 12 g toz emdirme miktarları, 115 A, 125 A ve 140 A akım şiddeti ve 25 V ile 28 V gerilim sabiteleri ile GTA yöntemi kullanılarak, yüzeyde alaşımlanmış bir katman meydana getirilmiştir. Bu katmanda nüfuz ettirilen toz miktarına bağlı olarak farklı sertlik değerleri tespit edilmiştir. Toz miktarının artışı ile sertlik değerinin de arttığı görülmüştür.
Keywords: Malzeme Bilimleri; Özellik ve Test; Mühendislik; Kimya