Imperforate hymen; a rare cause of urinary retention: A case report - Koç, Mustafa; Akyol, Muammer (My University, 2008)
İmperfore hymen kız çocuklarının üreme sisteminde nadir görülen obstrüktif bir anomalidir. Ailesel olgular bildirilmesine rağmen genellikle sporadik olarak görülür. Olgular sıklıkla aralıklı karın ağrısı şikâyeti ile başvururlar. Akut üriner retansiyon nadir bir semptomdur. Olguların çoğu adelosan dönemde tanı almakla birlikte nadiren neonatal dönemde de tanı konulabilmektedir. Pelvik ultrasonografi (US) tanıyı doğrulamak için başvurulacak ilk radyolojik yöntemdir. Biz bu yazıda akut üriner retansiyon şikâyeti ile başvuran ve US’ de imperfore hymene bağlı hematokolpos tespit edilen 13 yaşındaki kız olguyu sunduk.
Keywords: Kadın Hastalıkları ve Doğum; Genel ve Dahili Tıp; Patoloji