En İyi Uygulamanın Transferi ile Örgütsel Kültür Arasındaki İlişki - Kaya, Esma Ülkü; Düsükcan, Muhammet (My University, 2003)
Kıyaslamanın kökeninin genellikle Japonya olduğu düşünülür. Mamafih, 1970'lerin sonlanrı ile 1980'lerin başlarında Japon ortağından bir süreci öğrenmeye başlayan Xerox'a kadar kavramın kullanımı yaygın değildi. Bu noktadan itibaren kıyaslamanın popülaritesi hızla artmıştır. En iyi uygulamaların transferi kültürel değişimler için zorunludur. Bu değişimlere davranışsal direnç gösterilebilir. Bu nedenle tepe yöneticileri en iyi uygulamaların etkili transferini ciddiye almalılar. En iyi uygulamaları iş kültürünün bir parçası yapma en iyi uygulamaların etkili bir transferinin amacıdır. Aynı zamanda en iyi uygulamalar öğrenme ve bilginin kaynağıdır. Ve iyi bilgi yönetimi en iyi uygulamaların etkili transferim kolaylaştırır.
Keywords: Örgütsel kültür; rekabetçi kıyaslama; bilgi transferi; öğrenme