DEMET ALTINYELEKLİOĞLU'NUN ROMANLARINDA YAPI VE İZLEĞİN POPÜLER UNSURLAR BAKIMINDAN İNCELENMESİ - YILMAZ, FATIMA RAVZA (Fırat Üniveristesi, 2018)
Popüler roman türünde eserler veren Demet Altınyeleklioğlu'nun romanlarında, yapı ve izleğin popüler unsurlar bakımından incelenmesiyle yaptığımız çalışmamızda, kişiler, zaman, mekân, olay örgüsü, bakış açısı ve izlek ayrı ayrı ele alınmıştır. Bu eserlerin tüketim kaygısı ile yazılmış olması, yapı ve izlek üzerinden de hissedilmektedir. Roman karakterlerinin tek tip özellikler taşıması, mekânın büyük ölçüde sarayla sınırlandırılmış olması, zamanın tutarsızlıklar göstermesi, olay örgüsünün tesadüf ve kaderle ilişkilendirilmesi, bakış açısının müdahaleci yazar kimliğinden kopamaması ve izleğin niyete bağlı olarak geliştirilmesi popülerlik üzerinden edindiğimiz tespitlerdendir. Romanların birbirinin tekrarı niteliğinde olması, yüksek olan baskı sayılarının gittikçe düşmesine ve roman serisinin kısa soluklu bir üne sahip olmasına sebep olduğu da tespitlerimiz arasındadır.

In our work, which we have studied by Demet Altınyeleklioğlu's novels, structure and follow-up from the point of view of a popular novel, the people, time, space, event organization, point of view and viewpoint were handled separately. The fact that these works are written with anxiety about consumption is also felt through structure and structure. The uniqueness of Roman characters, the fact that the space is largely confined to the palace, the inconsistencies of time, the coincidence of events with coincidence and destiny, the failure of the viewpoint to intervene in the identity of the interventionist writer, It is also among our determinations that the novels are in the nature of their repetition, leading to a gradual decline in the number of prints that are high and a series of novels having a short-term reputation
Demet Altınyeleklioğlu's analysis of the structure and traces in the novels of the popular novel
Keywords: Türk Dili ve Edebiyatı