iSLAM FilOZOfLARINA GÖRE NÜBÜVVET VE MUCiZE - Erdoğan, İsmail (Fırat University, 1996)
İslam dünyasının felsefe ile tanışmasından sonra, yeni bir düşünce anlayışı ve bazı kavrarnlara değişik bir bakış getirilmeye başla_ı:ımıştır. Gerçi felsefenin İslam dünyasına girmesinden önce de müslümanlar içerisinde temel islami anlayışa pek. de uygun olmayan görüş ileri süren kişi ve gruplar olmuştur. Daha sonraları bu görüşler birer mezhep biçiminde zuhur etmiş ve bunlardan bazıları zamanla felsefi bir ekol olarak varlıklarını devam ettirmişlerdir.(
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları