Poliakrilonitril liflerle güçlendirilen betonların fiziksel özelliklerinin deneysel olarak araştırılması - Esen, Yüksel (My University, 2003)
Bu çalışmada, poliakrilonitril (PAN) liflerinin çimento hamuru bileşiklerinin fiziksel özelliklerine etkisi deneysel olarak araştırıldı. Araştırılan fiziksel özellikler malzemenin donma-çözülme dayanımı, su emmesi, hava boşluk içeriği, özgül ağırlığı ve ısıl iletkenliğidir. Deneyler TS ve ASTM standartlarına göre gerçekleştirildi. Numunelerdeki lif oranı arttıkça malzemenin birim ağırlığı azalırken, buna karşılık su emme ve hava boşluk oranı artmıştır. Donma-çözülme olayı neticesinde numunelerde çatlamalar görülmesine rağmen, parçalanmadılar. Ayrıca lif katkısı arttıkça numunelerin ısıl iletkenliğinin iyileştiği gözlendi.
Keywords: Malzeme Bilimleri; Özellik ve Test; İnşaat ve Yapı Teknolojisi; Malzeme Bilimleri; Biyomalzemeler