Politik Türbülans: Siyasal Olan Herşey de Buharlaşır - Yeşilorman, Mehtap (My University, 2002)
Her siyasal sistem vatandaşlarıyla olumlu ilişkiler kurmak ihtiyacındadır. Özellikle demokratik sistemlerde sistemin istikran ve işleyişi buna bağlıdır. Vatandaşlarda talep ve ihtiyaçlarının siyasal sistem tarafından dikkate alınmadığı ve sistemin iyi işlemediği düşüncesinin gelişmesi, birey-sistem bütünleşmesini tehlikeye sokabilir. Söz konusu bütünle f (e) meme durumu; anomi ve yabancılaşma gibi ciddi problemlere yol açabilir. Bu, sebeple, çalışmada vatandaşların sistemin unsur ve işleyişine ilişkin görüşleri, alan araştırması çerçevesinde tespit edilmeye çalışılmıştır. Elde edilen verilere göre, kavramsal, kurumsal ve siyasal aktör boyutlarında anomi ve yabancılaşma eğilimleri arasında sayılan \"güvensizlik\" durumu belirlenmiştir.
Keywords: Yabancılaşma; siyasal yabancılaşma; siyasal ilgisizlik; siyasetten uzaklaşma; anomi