Türkiye Florası için Yeni Bir Kayıt: Rhynchocorys maxima L. (Orobancheaceae) - Sancar, Pelin Yılmaz; Kürşat, Murat; Demirpolat, Azize; Civelek, Şemsettin; Kırbağ, Sevda (Ali Nihat Gökyiğit Eğitim, Sağlık, Kültür, Sanat ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı, 2023)
Bu çalışmada Rhynchocorys cinsine ait R. maxima türü Türkiye Florası için ilk kez kayıt altına alınmıştır. Transkafkasya ve İran’da doğal yayılışa sahip olan tür, Türkiye’de ilk kez bu çalışmayla Rize’den tanımlanmıştır. Türün tanımlayıcı karakterleri, betimi, yayılış haritası, teşhis anahtarı ve doğal ortamında çekilmiş resimleri detaylıca verilmiştir. Yeni kayıt durumundaki taksonla birlikte cinsin ülkemizdeki takson sayısı 7 olarak güncellenmiştir.
Keywords: Botany (Other); Bitki Bilimi (Diğer)