Epoksi reçine modifiyeli bağlayıcıların superpave sistemine göre yüksek sıcaklık performans seviyelerinin belirlenmesi - Ahmedzade, Perviz; Yılmaz, Mehmet; Yılmaz, Mesude (My University, 2008)
Bu çalışmada epoksi reçinenin bitümlü bağlayıcıların yüksek sıcaklık performansı üzerindeki etkisi araştırılmıştır. Saf bitümün performans seviyesi üzerinde epoksi reçinenin etkilerini belirlemek amacıyla B 70/100 sınıfı bitüm ve dört farklı oranda (%0,75-%1,0-%2,0-%3,0) epoksi reçine (ER) kullanılarak modifiye bağlayıcılar hazırlanmıştır. Saf ve modifiye bağlayıcılar Dönem İnce Film Halinde Isıtma Deneyi (RTFOT) yöntemiyle yaşlandırılmıştır. Bütün bağlayıcılar 64°C sıcaklıkta Dinamik Kayma Reometresi (DSR) deneyine tabi tutulmuştur. Elde edilen sonuçlardan yüksek sıcaklık performansı bakımından %1,0 ER modifiyeli bağlayıcının en iyi sonucu verdiği belirlenmiştir.
Makale - Bilimsel Dergi Makalesi - Çok Yazarlı
Keywords: Bitüm; Epoksi reçine; Superpave; Dinamik kayma reometresi; Yaşlanma