NİĞDE İLİNDEKİ YAYGIN HALK İNANIŞLARI - ŞENEL, AHMET (Fırat Üniveristesi, 2001)
Yüksek Lisans Tezi NİĞDE İLİNDEKİ YAYGIN HALK İNANIŞLARI Ahmet ŞENEL Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve din Bilimleri Ana Bilim Dalı Dinler Tarihi Bilim Dalı 2001, Sayfa: 70 "Niğde İli Yaygm Halk İnanışları" adlı çalışmamız,Giriş ve dört bölümden oluşmaktadır. Giriş bölümünde ilin tarihi ve coğrafyası hakkında bilgi verilmiştir. Birinci bölümde doğum öncesi ve doğum sonrası yaygın halk inanışları, İkinci bölümde evlenme öncesi ve evlenme sonrası halk inanışları,Üçüncü bölümde ölüm öncesi ve ölüm sonrası yaygın halk inanışları, gözlem ve mülakat yoluyla araştırılmıştır. Çalışmanın dördüncü ve son bölümünde ise bu yaygın halk inançlarının eski Türk inancıyla bağlantısı ortaya konulmuştur.Bu çalışma bibliyografya ve ekler bölümüyle sona ermektedir.

SUMMARY Master Thesis COMMON SOCIETY BELIEFS İN Nİ?DE Ahmet ŞENEL The University of Fırat Soccial Sciences Institute Main Science Branch of Philosophy and Religion Sciences 2001, Page70 Our study called common society beliefs in Niğde formed by on. introduction and four parts. In indrodoctions part information about the city's history and geography has been given. In first part common beliefs about before birth and afher birth; in second part common beliefs about before marriage and after marriage, in third part before death and after death, has been searahed by abservation and interview. In the founth and the last part of the study the relation between the common society beliefs and Turkish belief.Has been pointeds out. This study is being conduded with bibliography and supplementories part.
Common society beliefs in Niğde
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Halk Bilimi (Folklor); Folklore; Sosyoloji; Sociology