KUR`AN KISSALARI - ARIKBOĞA, NAZİFE AKGÜL (Fırat Üniveristesi, 2005)
Yüksek Lisans TeziKUR'AN KISSALARINAZİFE AKGÜLFIRAT ÜNİVERSİTESİSOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜTEMEL İSLAM BİLİMLERİ ANA BİLİM DALIKELAM BİLİM DALI2005, Sayfa: 103+IVİslam dininin temel kaynağı Kur'an-ı Kerim'dir. Kur'an tüm zamanlara hitapeden bir özelliğe sahip ve son ilahi kitaptır.Kur'an'ın içeriğini oluşturan konulardan biri de kıssalardır. Kur'an kıssalarıkendi bünyesinde pek çok konuyu barındırır. Bu kıssaların bazıları Peygamberlerhakkında, milletler hakkında, yaratılış hakkında, insanlara ibret verici örnekler olaylarhakkında, örnek şahıslar hakkında vb. hakkındadır örnekleri çoğaltabiliriz.Kıssalar, çeşitli yönlerden incelenmeye elverişlidir. Biz bu çalışmamızda önceKur'an'daki kıssaları yorumladık ve bu kıssaların çeşitli kültürlerdeki, İncil'deki veTevrat'taki yorumlarını da inceledik. Daha sonra Kur'an kıssalarının kaynağınıaraştırdık ve nihayet Kur'an kıssalarının amacını da inceleyerek konuyu bitirdik.Anahtar Kelimeler: Kur'an, Kıssa, Kaynak, Amaç.

SUMMARYMaster ThesisTHE QURAN STORIESNAZİFE AKGÜLThe University of FiratSocial Sciences InstituteBasic Islamic SciencesTheology Branch2005, Page: 103+IVThe Quran is the original basic and the most important source the religion ofIslam. The Quran has a characteristic that makes a speech all of the times and it?s thelast heavenly book.One of the subjects is stories taking form of the content at the Quran.The stories of the Quran are shelter a lot of subjects in its own structure. Someof them about of prophets, some of them about of nations, some of them about of modelsubject that is to be a lesson to people, some of them about of model persons etc. Andwe can increase the examples.The stories are usable for study from the different directions.In this study firstly we interpret the stories in the Quran and we are examinecarefully this stories interpretations in the different cultures. The New Testament andthe Old Testament. Later than we search source stories of the Quran-At last we finishedthe subject to examine carefully intents of the stories in the Quran.Key Words: The Quran, Story, Source, İntent.
The Quran stories
Keywords: Din