The first report of morphological anomaly in the chelae of freshwater crayfish, Astacus leptodactylus Eschscholtz - Harlıoğlu, Muzaffer Mustafa; Türkgülü, İbrahim (My University, 1999)
Tatlısu İstakozu Astacus leptodactylus Eschscholtz'un kıskaçlarındaki morfolojik bozukluğun ilk olarak rapor edilmesi. Tatlısu İstakozu Astacus leptodactylus'un kıskaçlarında yaygın olmayan bir morfolojik bozukluk gözlemlendi. Diğer taraftan, literatürlerde şimdiye kadar böyle bir bulguya rastlanılmamıştır.
Keywords: Astacus leptodactylus; kerevit; morfoloji; anormallikler; balık; sucul hayvanlar; tatlısu balıkları; kıskaç