LATHYRUS BOİSSERİ SİRJ. VE LATHYRUS LAXİFLORUS SUBSP. LAXİFLORUS (DESF. ) O. KUNTZ'UN YAĞ ASİDİ BİLEŞENLERİ BAKIMINDAN KARŞILAŞTIRILMASI - DİNÇ, MUSTAFA (Fırat Üniveristesi, 2001)
Yüksek Lisans Tezi LATHYRUS BOISSERI SIRJ. VE LATHYRUS LAXIFLORUS SUBSP. LAXIFLORUS (DESK) O.KUNT? UN YAĞ ASİDİ BİLEŞENLERİ BAKIMINDAN KARŞILAŞTIRILMASI Mustafa DİNÇ Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı 2001, Sayfa : 23 Bu çalışmada, evcil hayvanların besin kaynağı olan Lathyrus L. cinsine ait Lathyrus boisseri sirj. ve Lathyrus laxiflorus subsp. laxiflorus (Desf.) O. Kuntze'un. yağ asidi bileşenlerinin analizi ve karşılaştırılması yapılmıştır. Yağ asidi bileşenlerinin gaz kromatografik analizi sonucunda başlıca miristik (14: 0), palmitik (16: 0), stearik (18: 0), oleik (18: 1), linoleik (18: 2), linolenik (18: 3), arakidik (20: 0) ve behenik (22: 0) asitler tespit edilmiştir. Ayrıca,bu bitkilerin doymuş yağ asitlerini doymamış yağ asitlerine oranla daha fazla ihtiva ettiği anlaşılmıştır.Lathyrus boisseri sirj. 'de hayvanlar için temel yağ asidi olan linolenik asidin yüksek (%20. 16) oranda olduğu görülmüştür. Anahtar kelimeler : Lathyrus, Toplam yağ, Yağ asitleri.
The Comparison in respect of fatty acid components of lathyrus boisseri sirj. and lathyrus laxiflorus subsp. laxiflorus (desf. ) o. kuntze
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Biyoloji; Biology