XVIII. yüzyıldan XIX. yüzyıla geçerken (geçiş döneminde) siyasî ve edebî etkileşim - Ulucan, Mehmet (My University, 2010)
Bütün toplumların hayatında çok özel ve önemli dönemler olmuştur. Budönemler, o toplumlar için dönüm noktası olduğundan büyük önem arz eder. Osmanlıiçin XVIII. yüzyılın başından XIX. yüzyılın ortalarına kadar süren “Geçiş Dönemi” deaynı öneme sahiptir.Yenilgi, yenilik, değişim, gelişim vb. kavramların en çok konuşulduğu veüzerinde düşünüldüğü bu dönemde; siyaset ve sanat büyük ölçüde etkilenmiştir. Busüreçte; siyaset, sanatla özellikle de edebiyatla etkileşim içinde olmuştur. Söz konusudönem, tarihimiz açısından son derece önemlidir. Yazımızda; siyasî ve edebî etkileşimüzerinde durmaya çalıştık
Keywords: Tarih; Edebiyat