Fındık Küspesi ve Zeolitin Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynchus mykiss) Diyetlerinde Kullanım Düzeylerinin Araştırılması - Özpolat, Emine; Örnekci, Gürel Nedim; Keleştemur, Gülüzar Tuna; Danabaş, Durali; Uslu, Ali Atilla (My University, 2023)
Çalışmada; ortalama 70 gr ağırlığındaki gökkuşağı alabalıklarının beslenmesinde balık unu yerine fındık küspesi ve zeolitin kullanım oranları araştırılmıştır. Bu amaçla 9 farklı rasyon içeriği ile 90 gün boyunca beslenme yapılmış ve canlı ağırlık artışları, büyüme performansları, sindirim düzeyleri ve balık etinin besin değerleri incelenmiştir. Sonuçlar değerlendirildiğinde fındık küspesinin %45 ve zeolitin %3 olarak kullanıldığı rasyon grubunun diğer gruplara göre daha etkin değerlendirildiği ve araştırma sonu HSI, RSI ve VSI oranları arasındaki farkın istatistiksel olarak önemli olduğu belirlenmiştir (p
Keywords: Protein; Alabalık; zeolit; Oncorhynchus mykiss; fındık küspesi; balık unu