GELİŞTİRİLMİŞ BERNOULLİ ALT-DENKLEM FONKSİYON METODU İLE BAZI KISMİ DİFERENSİYEL DENKLEMLERİN ÇÖZÜMLERİ - ALANBAY, TUĞBA (Fırat Üniveristesi, 2017)
Yapılan çalışma beş bölüme ayrılmıştır. Birinci bölümde çalışmamızla ilgili genel bir literatür çalışması yapıldı. İkinci bölümde çalışmamıza yardımcı olacak temel tanım ve teoremlerden bahsedildi. Üçüncü bölümde Geliştirilmiş Bernoulli Alt-Denklem Fonksiyon metodunun genel yapısından bahsedildi. Dördüncü bölümde ise bazı kısmi diferansiyel denklemlerin Geliştirilmiş Bernoulli Alt-Denklem Fonksiyon metodu ile çözümleri bulundu.Çözümlerin iki ve üç boyutlu grafikleri Mathematica 9 programından yararlanılarak çizildi. Beşinci bölümde ise genel bir sonuç verildi.

This work is made of five sections. In the first part, a general literary work on our work has been done. In the second part, basic definitions and theorems that will help me to work have been mentioned. In the third chapter the general structure of the Bernoulli Sub-Equation Function method has been presented. In the fourth part, some partial differential equations have been solved by the improved Bernoulli sub-equation function method. Two and three dimensional graphics of the solutions were drawn using Mathematica 9 program. In the fifth section, a general result has been given.
Solutions of some partial differential equations by improved bernoulli-sub equation method
Keywords: Matematik