SIRALI İSTATİSTİKLERİN DAĞILIMI ÜZERİNE - BULUT, YUNUS (Fırat Üniveristesi, 2003)
Yüksek Lisans Tezi SIRALI İSTATİSTİKLERİN DAĞILIMLARI ÜZERİNE Yunus BULUT Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dalı 2003, Sayfa: 16 Bu tez üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, temel tanım ve teoremler verilmiştir. İkinci bölümde, bağımlı sıralı istatistiklerin tanımı verilmiş ve bunların dağılım fonksiyonları ifade edilmiştir. Ayrıca bağımlı fakat aynı dağılımlı olması gerekmeyen tesadüfi değişkenler ile bağımlı ve aynı dağılımlı tesadüfi değişkenlerin sıralı istatistikleri için alt ve üst sınırlar tespit edilmiştir. Üçüncü bölümde, bağımlı ve bağımsız tesadüfi değişkenlerin sıralı istatistikleri arasındaki ilişkiler irdelenmiştir. Anahtar Kelimeler: Sıralı istatistikler, bağımlı tesadüfi değişkenler, i.i.d. tesadüfi değişkenler, i.n.n.i.d. tesadüfi değişkenler. IV IK^v.^^*
On distributions of order statistics
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Matematik; Mathematics