Bir Buzağıda Görülen Notomelia Olgusu - Ünsaldı, Emine; Tanrısever, Murat (My University, 2020)
Bu vaka sunumunu doğuştan altı bacaklı olduğu şikayetiyle getirilen simental x montofon melezi, 1günlük, erkek buzağı oluşturmuştur. Hastanın klinik muayenesinde toraksın sol tarafında servikalomurların hizasından aşağı doğru sarkan fazladan iki adet ekstremite olduğu ve yapılan radyolojikmuayenede her iki fazla bacakta normal bir ön ekstremitede olan bütün kemiklerin bulunduğugörülmüştür. Hastaya Notomelia tanısı konulmuş ve genel anestezi altında ilgili ekstremitelercerrahi operasyonla vücuttan uzaklaştırılmıştır. Sunulan bu makalede, ender olarak karşılaşılannotomelia olgusu, anemnez, klinik ve radyolojik bulgular ile yapılan cerrrahi müdahale yönünden,benzer olgularla karşılaşabilecek meslektaşlarımıza yararlı olacağı düşüncesiyle rapor edilmiştir.
Keywords: Veterinerlik