Eğitim denetiminde elektronik ürün dosyası (E-portfolio) kullanımı hakkında ilköğretim denetçilerinin görüşleri - Özmen, Fatma; Kömürlü, Fatih (My University, 2011)
Elektronik ürün dosyası, son yıllarda eğitimin çeşitli dallarında olduğu gibi, eğitim denetiminde de gelişmiş ülke devletlerinde artan şekilde kullanılmaktadır. Elektronik Ürün Dosyası öğretmene kendi performansını yakından izleme ve değerlendirme olanağı verirken, diğer yandan denetçiye öğretmenin zaman içindeki çok yönlü gelişme durumlarını görme ve inceleme fırsatı yaratmaktadır. Bu araştırma, eğitim denetiminde elektronik ürün dosyası kullanılmasına ilişkin ilköğretim denetçilerinin görüşlerinin alınmasına dayalı niteliksel bir çalışmadır. Araştırmada çalışma grubunu 2008-2009 öğretim yılında Elazığ, Malatya, Şanlıurfa, Hakkari, Gümüşhane illerinde görev yapan 62 ilköğretim denetçisi oluşturmaktadır. Denetçi görüşleri, açık uçlu sorulara verilen yanıtlar olarak, elektronik posta aracılığı ile alınmıştır. Verilerin analizi ile elde edilen bulgular eşliğinde, elektronik ürün dosyasından eğitim denetiminde yararlanılmasına ilişkin önerilere yer verilmiştir.
Keywords: Başarı; portföy; eğitim denetimi; öğretimin değerlendirilmesi