Betonda hızlandırılmış karbonatlaşma deneyi ve aparatı - Gonen, Tahir; Yazıcıoglu, Salıh (My University, 2005)
Hızlandırılmış karbonatlaşma testinin yapılabilmesi nem, sıcaklık ve karbondioksit oranının kontrol edilebildiği suni bir atmosferin oluşturulmasına bağlıdır. Bu çalışmada hızlandırılmış karbonatlaşma deneylerinin yapılabileceği bir deney düzeneği geliştirilmiş ve bu düzeneğin kullanılabilirliğini saptamak için örnek bir çalışma yapılmıştır.
Keywords: İnşaat Mühendisliği; İnşaat ve Yapı Teknolojisi