OSMANLI DÖNEMiNDE ANTAKYA'NIN NÜFUSU VE DiNI YAPISI (1860-1921) - Tutar, Adem (Fırat University, 2000)
Bugün Hatay vilayetinin merkezi olan Antakya, eski bir tarihe sahiptir. Antakya, bulunduğu coğrafi özelliği münasebetiyle, insanlık tarihinde ilk yerleşim yerlerinden biri olmuş ve devamlı olarak da çeşitli milletierin hakimiyet sahalan arasmda yer almıştır. Sonunda bölge Osmanlı idaresine geçmiş ve bu devletin önemli merkezlerinden biri olmuştur.
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları