Kız Meslek Liselerinin İşlevlerini Yerine Getirme Düzeyi (Elazığ İli Örneği) - Gürol, Aysun (My University, 2002)
Günümüzde Kız Teknik Öğretim okullarının ihtiyaca cevap verememesi, öğrenci sayısının azalması, kız-erkek ayırımının gereksizliği gibi etmenler, mesleki ve teknik öğretimin yeniden yapılanması tartışmasını gündeme getirmiştir. Araştırmanın amacı, kız meslek liselerinde okuyan öğrenciler ile velilerinin kız meslek liselerinin işlevlerine ilişkin görüşlerini belirlemektir. Araştırmada, kız meslek liselerinin işlevlerini yerine getirmede yetersiz oldukları belirlenmiştir.
Keywords: Eğitim; Eğitim Araştırmaları; İktisat