YENİ İLKÖĞRETİM PROGRAMLARI TEMEL NİTELİKLERİNİN ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİNE GÖRE DEĞERLENDİRİLMESİ - Yeşilyurt, Etem (Fırat University, 2007)
Bu çalışma, yeni ilköğretim birinci kademe programları temel niteliklerinin öğretim yöntem ve tekniklerine göre değerlendirmesini yapmak amacıyla yapılmıştır. Bu amaca ulaşmak için, yeni ilköğretim birinci kademe programlarının temel niteliklerinden olan yeni programların öğeleri, öğrenme-öğretme durumlarına ilişkin bakış açısı ve kazandırmayı amaçladığı ortak beceriler incelenmiş olup problem çözme, proje, işbirlikli öğ-renme, laboratuar, tartışma, rol oynama, soru-cevap ve örnek olay yöntemleri ile beyin fırtınası, münazara ve grup çalışması tekniklerinin yeni ilköğretim birinci kademe programları için uygun olduğu tespit edilmiştir.