Bankacılık Sektörü ve Elazığ’da Bankacılığın Gelişimi - Atlı, Yavuz; Demir., Özcan (Fırat University, 2015)
Küresel sermaye olgusunun hızlı bir şekilde önem kazandığı dünya ekonomilerinde, sermayenin ülkeler, şehirler ve kişiler arasındaki değişimi yaratan kurumlar olan bankaların da önemi artmıştır. En eski çağlarda hükümdarların sarayları ile mabetleri para veya eşya olarak yapılan tevdiat, bankacılığın aslında ilk başlangıçı olarak kabul edilmektedir. 21 yy. da ise daha çok elektronik kanallar aracılığıyla gerçekleştirilen bankacılık işlemleri, tüm dünyada olduğu gibi Elazığ’da da hızlı bir şekilde gelişmiştir. Buradan hareketle bu çalışmada bankacılık sektörünün yıllar itibariyle gelişimini Elazığ ili özelinde incelenmeye çalışılacaktır

Global equity phenomenon quickly gained importance in the world economy, the countries of the capital cities, and creates the exchange between institutions, individuals, the banks also have increased in importance. Most of the rulers in ancient palaces and temples of the money or goods made as deposits, banking actually is regarded as the first opening. 21 century. the more electronic banking transactions performed through the canals, like all over the world and has developed quickly in Elazığ. Starting out in this study, the banking sector as of the years in the development of Elazığ province, will be trying to be examined
Banking Sector and Development of Banking Sector in Elazıg