KELAMDA GÜNAH MUSİBET İLİŞKİSİ - TÜRKMAN, EBRU (Fırat Üniveristesi, 2006)
Günah, Allah'ın emirlerine aykırı, yasaklandığı halde yapılması durumundaAllah'ın cezalandıracağını bildirdiği kötü davranışlardır.Musibet kavramı ise bela, sıkıntı, aniden gelen felaket gibi anlamlara gelir.Allah'ın yasakladığı kötü eylemlerden kaçınmak hem ilahi emrin gereği, hem deinsani ve ahlaki olmanın bir gereğidir. Yeryüzünde gerek ferdi, gerekse cemiyet bazındaolsun birçok musibetler zuhur etmektedir. Kişilerin olumsuz fiilleri ile başına gelenkötülükler arasında neden-sonuç ilişkisi vardır. Felaketlerin asıl kaynağı insanınkendisidir. Başa gelen musibet ve felaketler bir yönüyle imtihan unsuru bir yönüyle dekötülüklerimizin cezalarıdır.Anahtar Kelimeler: Günah, Bela, Musibet, İmtihan.
Relation of the between sin and colomity in müslim thology
Keywords: Din