THE ISOLATION OF AMYGDALIN MOLECULE FROM BITTER ALMOND KERNEL - SABIR, PSHTIWAN RAHEEM (Fırat Üniveristesi, 2020)
Acı badem çekirdeğinde bulunan bir siyanoglikosit olan amigdalin ve onun epimeri olan neoamigdalin geleneksel tıpta önemli bir rol oynamaktadır. Bu tezde, amigdalin molekülü diastereomerik saflıkta acı badem çekirdeğinden elde edilen ekstraktların katı-sıvı, sıvı-sıvı ekstraksiyonu ve kromatografik metotlarla saflaştırılarak izole edildi. Amigdalin'in yapısal karakterizasyonu, FT-IR, UV-VIS, 1H ve 13C NMR gibi spektroskopik teknikler kullanılarak yapıldı.

Amygdalin and its epimer neoamygdalin, a cyanoglycosides found in the bitter almond kernel, play an important role in traditional medicine. In this thesis, the amygdalin molecule was isolated in diastereomeric purity by purification of extracts obtained from bitter almond kernels by solid-liquid, liquid-liquid extraction and by chromatographic methods. The structural characterization of amygdalin was performed using spectroscopic techniques such as FT-IR, UV-VIS, 1H, and 13C NMR.
Acı badem çekirdeğinden amigdalin molekülünün izolasyonu
Keywords: Kimya