Gaz yardımlı enjeksiyon kalıplama (plastiklerin kalıplanmasında yeni bir yöntem) - Kamisli, Fethi (My University, 2001)
Son yıllarda gaz yardımlı enjeksiyon kalıplamaya gösterilen ilgi önemli miktarda artmıştır. Gaz yardımlı enjeksiyon kalıplama ortası oyuk plastik parçaların üretilmesinde parça kalitesi ile üretim maliyeti arasında iyi bir ilişki verir. Bu çalışmada gaz yardımlı enjeksiyon kalıplamanın teorik temelleri üzerinde ve bu yöntemle parça üretilmesinde takip edilmesi gereken işlemler ve üretim esnasında dikkat edilmesi gereken unsurlar hakkında bilgi verildi. Bu yöntemin standart enjeksiyon kalıplama ile kıyaslanması yapıldı ve geleneksel enjeksiyon kalıplamaya olan üstünlükleri üzerinde duruldu.
Keywords: İmalat Mühendisliği; Mühendislik; Kimya