PLASMODİUM VİVAX'IN LAKTAT DEHİDROGENAZ ENZİMİNİ KODLAYAN GENİNİN POLİMERAZ ZİNCİR REAKSİYONU İLE İZOLASYONU VE KLONLANMASI - AKBULUT, EKREM (Fırat Üniveristesi, 2003)
YÜKSEK LİSANS TEZİ Plasmodium vivax'ın LAKTAT DEHIDROGENAZ ENZİMİNİ KODLA YAN GENİNİN POLİMERAZ ZİNCİR REAKSİYONU İLE İZOLASYONU VE KLONLANMASI Ekrem AKBULUT Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı 2003, Sayfa : 50 M4 LDH'ı ile %26, insan-H4 LDH'ı ile %25 benzer olduğunu gösterdi. Ayrıca PvLDH'ın Glutamat-48 ve Glisin-217 olmak üzere iki tek amino asit delesyonuna sahip olduğu gösterildi. En çok dikkat çeken aktif bölge halkasında 5 amino asit ilavesidir. Önceden P/LDH'dan elde edilen yüksek çözünürlüklü X ışını yapısı bu bölgenin enzim inhibitörleri için cazip bir hedef olabileceğini gösterdi. Anahtar Kelimeler: Sıtma, Plasmodium vivax, Laktat Dehidrogenaz, Polimeraz Zincir Reaksiyonu. VIII
Isolation and cloning of Plasmodium vivax lactate dehydrogenase gene by polymerase chain reaction
Keywords: Biyoloji; Biology