ÖĞRETMEN ADAYLARININ İŞBİRLİKLİ ÖĞRENMEYE YÖNELİK TUTUMLARI - SOYDAŞ, NERİMAN TULGAR (Fırat Üniveristesi, 2017)
Bu araştırmanın amacı öğretmen adaylarının işbirlikli öğrenmeye yönelik tutumlarını incelemektir. Araştırmanın evrenini karma eğitim alan tüm öğretmen adayları oluşturmaktadır. Araştırmanın örneklemini ise 57 Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği ikinci sınıf öğrencileri oluşturmaktadır. Bu araştırma nicel desende oluşturulmuştur. Survey yöntemi – anket tekniği kullanılmıştır. Bu desen aracılığı ile öğretmen adaylarının takım çalışmasına karşı tutumları incelenmiştir. Araştırmanın sonucunda işbirlikli öğrenme ortamı sayesinde öğretmen adaylarının iletişim becerisi, takım içi sorumluluklar ve takım içi etkileşim becerilerinin geliştiği gözlenmiştir.

The main goal of this study is to investigate teacher candidates' attitudes towards team based learning. To this end, the participants were consisted of 57 preschool teacher candidates who were in their second year in Faculty of Education in Firat University. In this quantitative study, a questionnaire with five factor was administered to the participants. The results showed that teacher candidates showed positive attitude towards team based learning.
Teacher candidates' attitudes towards team based learning
Keywords: Eğitim ve Öğretim