GALİLEAN UZAYINDA REGLE YÜZEYLER - GÜN, HÜLYA (Fırat Üniveristesi, 2011)
Bu çalışma üç bölümden oluşmaktadır.Birinci bölümde; Öklid ve Galilean uzayı ile ilgili temel kavramlar, Öklid uzayında regle yüzeyler ve Galilean uzayında regle yüzeyler verildi.İkinci bölüm; çalışmanın orijinal kısmı olup bu bölümde Galilean uzayında tanımlanan üç tip regle yüzeyin teğet, aslinormal ve binormal doğrultusundaki dağılma parametreleri hesaplanarak bunların aralarındaki ilişkiler incelendi.Üçüncü bölümde; örnekler verildi ve verilen örneklerin teğet, aslinormal ve binormal doğrultusundaki dağılma parametreleri hesaplandı.Anahtar Kelimeler: Galilean Geometri, Regle Yüzey, Dağılma parametresi.

This thesis consists of three chapters.In the first chapter; basic concepts of Euclidean and Galilean geometry, ruled surfaces in Euclidean space and ruled surfaces in Galilean space were given.In the second chapter; original works have been done. In this chapter distribution parameters of tangent, normal and binormal direction were calculated for ruled surface defined in Galilean space and relationships between them were research.In the third chapter; examples were given and distribution parameters of tangent, normal and binormal direction for this examples were calculated.Keywords: Galilean Geometry, Ruled Surface, Distribution Parameter.
Ruled surfaces in Galilean space
Keywords: Matematik