VIRTUAL REALITY FOR ELECTRICAL MACHINE - IBRAHIM, NECHIRVAN SALMAN IBRAHIM (Fırat Üniveristesi, 2021)
Sanal Gerçeklik "Virtual Reality," (VR), bir kişinin fiziksel varlığını, belirli bir ortamda gerçekmış gibi hissetmesi için tasarlanmış, bilgisayar tarafından oluşturulan ortamlar veya gerçekliklerdir. Geçmişi, bugünü ve gelecek olanı bulmanın, hissetmenin ve onunla iletişim kurmanın yoludur. Kendi gerçekliğimizi, kendi değiştirilmiş gerçekliğimizi yaratmanın aracıdır. Bir bilgisayar oyunu yapmaktan evrende sanal bir tur atmaya, kendi fantezi evimizde dolaşmaktan garip bir gezegende yürüyüşe çıkmaya kadar gidebilir. Bilgisayarla oluşturulan gerçeklik ile en korkutucu ve sıkıcı durumları güvenli oynayarak ve öğrenen bir bakış açısıyla karşılayabiliriz. VR uygulaması ile kullanıcı, sabit mıknatıslı senkron motorun çalışma prensipleri hakkında çeşitli incelemeler yapabilecektir. VR ortamının arka planında, incelenen motorun çalışma prensiplerini ve performans özelliklerini simüle etmek için uygun bir matematiksel model tanımlanacaktır. Tasarlanacak 3D modeller, teknik dokümantasyonlarına göre orijinal cihazlara dayalı olacaktır. Çeşitli elektrik motorları için farklı 3D parçalar bir rafa yerleştirilecek. Kullanıcı, alıştırmanın başında yaptığı seçime göre belirli bir elektrik motorunu monte etme görevine sahip olacaktır. Mekanik bakım hazırlığı önemli yatırım gerektirir. Görünür cihazlarda herhangi bir destek uygulamadan önce yasal kamu bilgilendirme personeli olmalı ve üzerinde gerçekleştirilen belirli cihaz desteğine uygulanabilen uygun bir bakım ve güvenlik ayarına sahip olmalıdır. İki kuruluş ve bilimsel kurum, değiştiriciler veya işçiler için bakım siparişi verirken hazırlık sınırlarıyla karşı karşıyadır. Sanal Gerçeklik durumları erişim, maliyet, destek, firma planı ve refah konularıyla ilgilenir. "Game-Engine," aşamalarını bu mod için, "Unity" programa, Bilgisayar Destekli Tasarım ekranını ve C# programlamayı kullanan sanal gerçeklik durumları, bir öğrencinin kaçırma yoluyla çevresel faktörlerle konuşmak için mükemmel şekilde uygun olduğu bir Sanal Gerçeklik VR (Virtual Reality) gerçeklik başlığında ihtiyaç duyulanları yürütmek, iletişim, mevcut sanal gerçeklik denetleyicileri aracılığıyla tutma, bırakma, fırlatma ve daha fazlası.

Virtual Reality (VR) is computer-generated environments or realities that are designed to simulate a person's physical presence in a specific environment that is designed to feel real. It is the way to find, feel and contact with the past, the present and what is to come. It is the vehicle to make our own reality, our own altered reality. It could go from making a computer game to taking a virtual tour of the universe, from wandering through our own fantasy house to finding a walk on a strange planet. With computer-generated reality, we can meet the most frightening and boring circumstances by playing safe and with a learning point of view. The VR application the user will be able to perform various investigations of the working principles of a permanent magnet synchronous motor. In the background of the VR environment a proper mathematical model will be defined that will simulate the operating principles and performance characteristics of the investigated motor. The 3D models that are going to be designed will be based on authentic devices, according to their technical documentation. The different 3D parts for various electric motors are going to be placed on a shelf. The user will have a task to assemble a certain type of electric motor based on its selection done at the beginning of the exercise. Mechanical maintenance preparation requires significant investment. Must be legitimate public information personnel before playing out any support on apparent devices and must have an appropriate maintenance and security setting applicable to the specific device support is performed on. Two organizations and scientific institutions face preparing limits when ordering maintenance for replacers or workers. Virtual Reality situations deal with the issue of access, cost, support, firm plan, and well-being. Virtual reality situations using Game-Engine phases (for this mode, Unity), Computer-Aided-Design display and C# programming to execute what is needed in a VR reality head where a student is perfectly suited to speak with environmental factors through kidnapping, contact, holding, dropping, tossing and more through existing virtual reality controllers.
Elektrik makinesi için sanal gerçeklik
Keywords: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol