Chlorella vulgaris Mikroalgi Kullanılarak Biyofotovoltaik Hücrede Güç Yoğunluğunun Araştırılması - Bakır, Merve; Taşkan, Ergin (My University, 2021)
Bu çalışmada laboratuvar ölçekli bir biyofotovoltaik hücre (BFVH) kullanılarak Chlorella vulgaris mikroalginin elektrik üretim kapasitesi araştırılmıştır. BFVH’de anot materyali olarak kalay oksit kaplı bakır mesh elektrot, katot materyali olarak ise platin kaplı titanyum mesh elektrot kullanılmıştır. BFVH’de üretilen maksimum güç yoğunluğu 142,28 mW/m2 olarak elde edilmiştir. Nyquist analizi sonucunda anot biyofilm direncinin 0,74 ? olduğu belirlenmiştir. BFVH’nin işletme süresi sonunda anot elektrotu yüzeyinden alınan SEM görüntülerinde yoğun bir biyofilm yapısının mevcut olduğu tespit edilmiştir. Elde edilen sonuçlar, BFVH’nin elektrik üretim performansının literatür değerleri ile kıyaslanabilir düzeyde olduğunu göstermiştir.
Keywords: Chlorella vulgaris; Elektrik üretimi; Biyofotovoltaik hücre; Güç yoğunluğu