Ratlarda (Rattus norvegicus) yaşa bağlı olarak amdominal ve thoracal bazı organlarda meydana gelen morfolojik ve morfometrik değişimlere vücüt ağırlığı ve yüzey alanları arasında morfometrik değer bağıntıları - Özkan, Z. Ender; Dinç, Gürsel; Aydın, Ali (My University, 1998)
Yaşları 1-120 gün arasında değişen ratlarda organların morfonıetrileri ve vücut yüzey alanları incelendi. Yaşla birlikte organ ağırlıklarındaki artış sürekli idi. Organ ağırlıklarının vücut ağırlığına oranlarında varyasyonlar görüldü. Vücut yüzey alanının vücut ağırlığına oranı 21 günlük ratlarda 3.75 cnvVgr idi. Bu oranın artan yaşla azaldığı ve 120 günlük ratlarda 2,09 cnWgr olduğu saptandı.
Keywords: Morfometri; vücut ölçümleri; organlar; yaş grupları; sıçan; vücut ağırlığı; vücut yüzey alanı; oran