BİNGÖL MERKEZ VE MERKEZE BAĞLI KÖYLERDE ZİYARET VE ZİYARET YERLERİ - LEVENT, LAMİA (Fırat Üniveristesi, 2004)
Özet Yüksek Lisans Tezi Bingöl Merkez ve Merkeze Bağlı Köylerde Ziyaret ve Ziyaret Yerleri Lamia LEVENT T.C. FIRAT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ FELSEFE VE DİN BİLİMLERİ ANA BİLİM DALI DİN SOSYOLOJİSİ BİLİM DALI 2004; Sayfa: DC+98 Bingöl merkez ve merkeze bağlı köylerde ziyaret ve ziyaret yerleri adlı bu çalışma, halk dindarlığının önemli bir veçhesini oluşturan ziyaret fenomenine açıklık getirmektedir. Ziyaret fenomeni, ülkemizin hemen her yöresinde yaygın olarak karşımıza çıkan bir olgu olması hasebiyle önem arzeden bir konudur. Buradan hareketle yapılan bu çalışmada, Türk toplumunun dini hayatının önemli bir boyutunu oluşturan ziyaret olgusu, din sosyolojisinin bilimsel yöntemleri ile incelenmeye çalışılmıştır. Anahtar kelimeler: ziyaret, kutsal, din, inanç.
Visitation and visiting places in the centre of Bingöl and central villages
Keywords: Din; Religion; Halk Bilimi (Folklor); Folklore