KUR'AN'DA ZINET (?????? ?? ??????) - SALIH, SAIFULLAH FARMAN (Fırat Üniveristesi, 2021)
Bu araştırmayla Kuran'da zinet kavramının anlamı Kuran tefsirleri ve lügat kitapları esas alınarak araştırılmıştır. Zinet terimi ve türevleri Kur'an ayetlerinde zikredilmiştir. Bu çalışmada Zahir ve gizli zinet türleri ve bunlardan bazılarina zorunlu olarak dinin müsaade etmesi ile yine bazı süsleme çeşitlerinin haramlılığı ile ilgili bazı hükümler Kur'an'da zikredilmektedir. Bu çerçevede kadının görünen veya iç süsleri olarak ifade edilebilecek yönlerini göstermesinin dini durumu, süslenmenin boyutları ve sınırları araştırlmıştır. Öte yandan bu kavram Kuran'da yeryüzü ve gökyüzünün güzellikerinin beyan edilmesi anlamında da kullanılmıştır. Ayrıca şeytanın birtakım fiil ve sözler ile bazı insanlara kötülüğü süslü güstermesi de incelenmiştir. Anahtar kelimeler: Ayetler, Süsleme , Evren, Gökyüzü , Şeytan.

This study is investigated about the objective interpretation approach, and through this study the meaning of adornment, linguistically and idiomatically, is identified, and the word adornment and its derivatives and related words and their various meanings are mentioned through the Qur'anic verses. The types of apparent and hidden adornment and the rulings on adornment in terms of its necessity, its permissibility and its prohibition, and about showing the adornment of a woman, and an explanation of the adornment required by man of dress, women, children and money will be discussed. a statement of adornment in deeds and sayings by Allah. the adornment of the devil included. and concludes the study with the most important results it reached through this search. Key words: interpretation, the verses, adornment, universe, sky, satan
Adornment in Qur'an
Keywords: Din