EĞRİSEL SINIRLI ASİMETRİK KANALLARDA AKIŞIN VE ISI TRANSFERİNİN SAYISAL İNCELENMESİ - Öztop, Hakan Fehmi (Fırat Üniveristesi, 2003)
Bu çalışmada, alt cidarı farklı fonksiyonlarla belirlenmiş eğri sınırlara sahip paralel kanallardaki laminar akış ve ısı transferi, sayısal olarak incelenmiştir. Bu fonksiyonlar eğrisel tümsek, eğrisel çukur, ardışık iki eğrisel tümsek ve sinüzoidal olarak seçilmiştir. Akışı ve ısı transferini temsil eden, süreklilik, momentum ve enerji denklemleri dönüşüm değişkenleri kullanılarak eğrisel koordinatlara dönüştürülmüş ve sonlu bir kontrol hacmi üzerinden integrasyonu yapılarak sonlu fark denklemleri elde edilmiştir. Bu cebirsel denklemler şaşırtmalı grid dağılımının kullanıldığı SIMPLEM algoritma yardımıyla ve TDMA (Three Diagonal Matrix Algorithm) metodu ile iteratif olarak çözülmüştür. Fiziksel modelden çözüm alamna dönüşüm için, "eliptik grid üretimi metodu" kullanılmıştır. SIMPLEM algoritma için geliştirilen bir FORTRAN bilgisayar programı yardımıyla sayısal hesaplamalar gerçekleştirilmiştir. Hesaplamalar, Reynolds sayısının 10
Numerical investigation of flow and heat transfer in asymmetric channels with curvilinear boundaries
Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.
Keywords: Makine Mühendisliği; Mechanical Engineering