Konik yoğunlaştırmalı bir güneş enerjili hava ısıtıcının verimine farklı absorber yüzey kullanımının etkisi - Togrul, Incı Türk; Pehlivan, Dursun (My University, 2002)
Bu çalışmada, çift geçişli hava akış kanalında dolgu malzemesi bulunan yeni dizayn edilmiş bir konik yoğunlaştırıcılı hava ısıtıcının termal performansına farklı absorber yüzey kullanımının etkisi incelendi. Bu amaçla, standart siyah boyalı bakır boru, seçici yüzey ve yapay olarak pürüzlendirilmiş absorber yüzeyleri ayrı ayrı kullanıldı. En yüksek termal verim seçici yüzey kullanımı ile elde edildi.
Keywords: Fizik; Uygulamalı; Termodinamik; Fizikokimya