DARBOUX HELİSLER VE KAREKTERİZASYONLARI - ÇİÇEK, ÖMER (Fırat Üniveristesi, 2021)
Bu çalışmada 3 ve 4-boyutlu Öklid uzaylarında Darboux helisler ve karakterizasyonları araştırılmıştır. Bunlara ek olarak 4-boyutlu Minkowski uzayı 4 1E de Darboux helis tanımlanarak, karakterizasyonları araştırılmıştır.

In this thesis Darboux helices and their characterizations are examineted. In addition, Darboux helices are definetion 4-dimensional Minkowski space and their characterizations are also given.
Darboux helices and their characterizations
Keywords: Matematik