GEÇ DÖNEM HANEFI-MA TURIDI FIRAK GELENEGi BAGLAMINDA BiR RiSALE: "ei-Makalat fi Beyani Eh/i'/aBida' ve'd-Dalalaf' - Tan, Muzaffer (Fırat University, 2009)
İslam Fırak geleneğinde, standart Eşari-Mutezili fırak geleneği haricinde, Hanefı~Matundl fırak geleneği olarak isimlendirilebilecek bir başka fırak geleneği daha bulunmaktadır. Son dönemlerde bu fırak geleneğine dair birtakım çalışmalar yapılmışsa da, bir kaçı dışında, genelde mesel~ye dair kısa mülahazalardan öteye gitmemişlerdir. Bu bağlamda, bu makale, Osmanlı döneminin önde gelen ilim erbabından Kemalpaşazade tarafında kalerne alınmış bir risale çerçevesinde söz konusu fırak geleneğinin rnürneyyiz · yönlerini tespit ve tahlil etmeyi vt:; Türkçe çevirisini vermeyi amaçlamaktadır.
A Treatise in the Cantext of Late Hanafite-Maturidite Heresiography: "ai-Maqillat fi Bayan Ahi ai-Bida' wa ai-Dalalaf'
Keywords: Religious Studies; Din Araştırmaları