ELAZIĞ-ERZİNCAN VE MALATYA İLLERİNDEN YAKALANAN SCİURUS ANOMALUS (MAMMALİA: RODENTİA)'UN TAKSONOMİK YÖNDEN İNCELENMESİ - ÖNEL, ARZU (Fırat Üniveristesi, 2004)
Yüksek Lisans Tezi ELAZIĞ-ERZİNCAN VE MALATYA İLLERİNDEN YAKALANAN SCIURUSANOMALUS (MAMMALIA : RODENTTA)* ÜN TAKSONOMİK YÖNDEN İNCELENMESİ Arzu ÖNEL Fırat Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoloji Anabilim Dalı, 2004, Sayfe: 36 Bu çalışmada, Elazığ, Erzincan ve Malatya illerinde yaşayan Sciurus anomalus (Güldenstaedt,1785) populasyonlannın morfolojik ve biyometrik özellikleri karşılaştırılmıştır. Çalışma ağustos 2002 - aralık 2003 tarihleri arasında yapılmış olup, biyometrik özelliklerin karşılaştırılmasında Kruskal - Wallis ve Mann - Whitney testleri uygulanmıştır. Anahtar Kelimeler; Sciurus anomalus, Taksonomi, Kafatası iskeleti, Morfoloji
Taxonomic investigation of the Sciurus anomalus (Mammalia: Rodentia) existing in Elazığ-Erzincan-Malatya provinces
Keywords: Biyoloji; Biology