ŞEHİR MARKALAŞMASINDA SOSYAL MEDYA ARAÇLARININ ROLÜ: ELAZIĞ İLİ ÖRNEĞİ - Kaya, Sakine; Yücel, Nurcan (Fırat University, 2023)
Özet Şehirlerin markalaşma sürecindeki başarılı çalışmaları, kalkınmasına, ziyaretçilerin gelmesine, şehirdeki refah düzeyinin ve yaşam kalitesinin artmasına, şehrin rekabet avantaj sağlamasına katkı sağlayacaktır. Bununla birlikte, üstün yatırımcı ve turist çekerek şehrinin gelirlerini arttırmak isteyen şehir yöneticileri de cazibe merkezi olabilmek için şehrin marka değerini arttıracak stratejileri geliştirecek ve günümüzde önemli bir iletişim aracı olan sosyal medya araçlarına yönelecektir. Sosyal medya araçları geniş kitlelere ulaşmayı ve yürütülen çalışmaların geri dönüşümü ölçümlemeyi kolaylaştırması bakımından markalaşma sürecinde şehirlere imkanlar vermektedir. Bu çalışmanın amacı; marka, markalaşma, sosyal medya kavramları ele alınarak Elazığ şehrinin markalaşma sürecinde sosyal medya araçlarının rolünü ortaya koymaktır. Bu amaç doğrultusunda Elazığ Belediyesinin Facebook, Instagram ve Twitter sosyal medya hesapları incelenerek ve şehir markalaşmasına katkı düzeyleri belirlenecektir. Bu araştırma, Elazığ Belediyesinin sosyal medya hesaplarının içerik analizi yöntemiyle incelenmesinden oluşmaktadır. Şehir markalaşması bileşenleri ele alınarak sosyal medya araçlarının şehir markalaşmasına etkisi irdelenmektedir.
Keywords: Urban Economics; Şehir Ekonomisi ( Kent Ekonomisi)