TEVRAT VE KUR'AN-I KERİM'DE KADINLARLA İLGİLİ AYETLERİN KARŞILAŞTIRILMASI - SOYSALDI, MERCAN (Fırat Üniveristesi, 2012)
Tarih boyunca kimi kültürlerde ve dinlerde kadına hiç değer verilmezken bazı kültürler ve dinlerde ise kadın önemsenmiş ve ona gereken değer verilmiştir.Kutsal kitaplara göre kulluk açısından kadın ile erkek arasında hiçbir fark yoktur. Allah katında kul olma bakımından kadın ve erkek eşittirler. Kutsal kitaplar Yüce Allah tarafından insanlara yol göstermek, onların dünya ve ahirette huzur ve mutluluklarını sağlamak için gönderilmiştir. Allah katında kadın ve erkek, aynı değere, aynı haklara ve aynı mükemmelliğe sahiptir. Tevrat ve Kur'an-ı Kerim'de kadının yaratılışı, kadının Allah'a karşı sorumluluğu, kadının örtünmesi, aile hayatında kadın; evlenmesi, boşanması, miras hakkı, kadınlara ait özel haller gibi farklı açılardan kadının durumunu açıklayan ayetler bulunmaktadır. Biz bu çalışmamızda her iki kutsal kitaptaki kadınlarla ilgili ayetleri karşılaştırarak her iki kutsal kitabın kadına bakış açısını ortaya koymaya çalıştık.İşte bu çalışmada Mukaddes Kitaplardan Tevrat ve Kur'an ayetleri ışığında kadının konumu işlenmiştir.Anahtar Kelimeler: Allah, Tevrat, Kur'an, kulluk, örtünme, evlenme, boşanma, miras.

Throughout the history, in some cultures and religions women haven?t been given importance but in some other cultures and religions they have been minded.According to the holy books, there is no difference between men and women in terms of worship. For Allah, men and women are the same. Holy books have been sent to human beings by God to guide them and supply happiness and peace in this and the next world. For God, women and men have the same value, rights and excellence. In the Quran, there are different verses available about women?s creature, their life in their family, their getting married and divorced and rights of heritage. In this study, we tried to compare verses about women in the two holy books and the point of view of the holy books to women in the two books.In this study, we studied the position of the women in the light of verses from the Quran and the Torah.Key Words: God, The Torah, The Quran, servitude, women?s covering themselves, getting married, getting divorced, heritage.
Comparing some verses of the Quran and Torah about women
Keywords: Din